tisdag, augusti 30, 2005

Det här händer inte mig!!!!


Igår skulle vi på babysim. Skulle. Kommer ner till bilen med Melvin och börjar stuva in honom väskor och till sist vagn. Vet att bilnyckeln ligger på passagerarsätet. Stänger igen bagageluckan och i samma stund hör jag hur dörrarna låser sig!!? Panik! Vad fan händer???? Sliter i alla handtag runt om bilen och börjar gråta hysteriskt. Letar efter en stor sten att smälla en ruta med (åh, kom just att tänka på min far med namnet Sten). En farbror som sett min panik kommer gåendes och frågar om jag låst mig ute? Jo, och jag har även låst in mina husnycklar min mobil och mitt BARN!! Tjatar om att jag måste hitta en sten men han lugnar mig och säger att jag kan gå in på HSB´s kontor och låna en telefon. Ja det har han rätt i!! Frågar om han kan titta till Melvin som i det ögonblicket mest sitter och leker med sina grejer. Har du ett barn i bilen? Ja, min bebis på 5 1/5 månad. Springer in på kontoret och får med nöd och näppe fram vad som hänt. Tanten hjälper mig att ringa till min mans firma för hans mobilnummer kan jag ju såklart inte i huvudet. Hon förklarar situationen och får tag i hans nummer. Som tur är så är maken på väg in till sitt kontor och kan omgående hämta nycklarna i sitt skåp (har aldrig sina hemnycklar på sig). Efter något som kändes som en evighet så kommer han i 180, kör förbi mig på parkeringen, kör nästan ända fram till porten och far upp och hämtar reservnyckeln till bilen. Som en riddare på sin vita (svarta) springare kommer han till oss på parkeringen, slänger upp bildörren, blippar med sin nyckel, får upp Melles dörr och i sin famn tar han en rätt så ledsn liten kille....blir tårögd bara jag tänker på det.
Våra bilnycklar ser ut som kreditkort ungefär. Lite större och lite tjockare. I dem finns en funktion som gör att när jag gått ifrån bilen med nyckeln i fickan eller väskan så låser den sig själv efter ca tio meter. Men nyckeln låg ju I BILEN, inga meter från den..Vi ringde och skällde på Bilia. Så får det hu inte gå till. Vi har nu tagit bort den funktionen... Mitt livs värsta dag som mamma.
Idag har vi varit hos Tant P hela dagen. Tim har lekt i trädgården men tio bollar och en massa andra bra leksaker. Han har även ätit diverse päron, äpplen och en stor fin glass som han hittade på plattorna. Melvin har sovit gott i friska luften.
Vi åkte även till Burlöv Center och jag handlade lite höstkläder till Melvin. Mycket brunt blir det i år. Han kommer bli så käck i sin outfit. Jag fick faktiskt ett par byxor jag med! Tjoho!

2 kommentarer:

åsa sa...

Men gud så jätteläskigt!!! Tur att det ordnade sig så pass snabbt i alla fall!

kattalena sa...

Stackars dig så hemskt! Tur att du inte behövde slå sönder rutan i alla fall! Skönt att det löste sig så fort. Även om det säkert kändes som en evighet då...