söndag, augusti 14, 2005

Känner mig som en dålig mamma.


Nu har vi gjort det! Börjat med den av många hatade fem minuters metoden, 5 mm. I korthet går det ut på att man efter fasta rutiner (bad, gröt, boppe, speldosa) önskar sitt barn en god natt och går ut i från rummet. Efter fem minuter går man in och säger återigen "godnatt melvin, sov gott, vi ses sen" och sen snabbt ut igen utan att visa sig. Vårt barn är van vid att vi ligger bredvid honom, buffar, smeker och tröstar tills han somnat. Med detta i minnet vaknar barnet på natten och vill ha den nattningen igen. Ger man honom chansen att somna ENSAM och utan hjälp kommer han så småningom fatta att om han vaknar på natten så är det insomning ensam som gäller. Förstå hur sakta 5 minuter går!! Vi går in och stoppar nappen i munnen var femte minut samt lägger om honom täcket, man behöver ju inte vara så hård. Sen går vi ut igen. Idag tog det tre kvart sen sov han, många tårar blev det. Vi gissade på att det skulle ta två timmar. Som mamma är man skapt att trösta så detta kändes naturligtvis inte så roligt. Anledningen till att vi bestämt oss är att han sover bara sämre och sämre, både natt- och dagtid. idag sov han tjugo resp. tio minuter på eftermiddagen. Två timmar är väl att föredra. Åh, fan nu hör jag honom...pappa går och tittar..
Kusinerna var här idag!! Vi käkade (han sover fortfarande) jättegod frukost. Med goda bullar, latte, juice och annat gott. Och vi fick leksaker till Bebisen. Och små söta skor och regnstövlar i mängder. Jättefint!
Imorgon skall vi kanske börja på babysim. Tyvärr har jag inte (klumpig) tackat ja till platsen för jag hade inte hört meddelandet på mobilen om att de hade plats för oss. Skall ringa imorgon bitti och fråga om det går ändå. I varje fall så har vi köpt ett par simbyxor till Melle, han kommer att bli såå söt i dem. Jag stack iväg till Mobilia och köpte baddräkt. Jag blev skitporrig i den! Nä, det blev jag inte. Baddräkter i storlek XXX är inte skitporriga. Anyway, hoppas att vi kommer med.
Moster kunde inte komma idag, jo hon trodde att hon kunde men när hon berättade att hon hade ont i halsen så sa jag stopp. Inga förkylningar här inte! Hon var ute och festade igår och nuförtiden får man inte röka på uteställena så de hade fåt gå ut i kylan och röka. Kan tänka mig att det inte satt så många trådar på den späda kroppen..

4 kommentarer:

Moster sa...

Gomorron....Sitter man här på jobb förkyld o snorig...örk...MÅSTE VARA FÖR ATT JAG BARA HADE NÅGRA TRÅDAR PÅ MIG NÄR JAG VAR UTE O RÖKTE I LÖRDAGS!!...MAMMA.....Idag är en ny dag och jag ÄÄÄÄLLSSSKKKAAARRRR fortfarande min chef....du syster...e de många som har denna bloggen?
Jobbar till sent ikväll,min sista kund kommer halv sju...ska snora ner deras kakor...skulle ju renovera mina barns rum igår...sanerade hela rummet med mr miuskel (som mamma säger)sen somnade jag,mulle o polly i sängen med snabbspackel i handen...måste spackla...mina fåglar har ätit sig igenom väggen från sitt rum in till garderoben...hur mycket får plats i en kommentar egentligen...har suttit framför er blogg nu sedan jag började kl 8.30 får nog börja jobba snart....puss sålänge

Moster sa...

ps....du e en jätte bra mamma....

MelvinsMamma sa...

Tja, det är väl rätt så många nu tror jag. Bla annat en kille på stan som heter Pierre eller nåt..
Hoppas att dina kunder uppskattade fyllningen i kakorna.

Anonym sa...

Min fru är porrig i allt ha d gött