fredag, december 30, 2005

Fräcka fredag!


Äntligen fredag! Vi har beslutat oss för att fira nyåret hemma, dels för våra bebisars skull dels för att familjen är något krasslig. Men jag måste ju laga god mat ändå! Jag tänkte laga cocos- och lime pannacotta till efterrätt. Den låter skitgod rent ut sagt. Förrätten hoppar jag nog över, men till huvudrätt vill jag ha oxfilé och någon god potatis, vilken vet jag inte riktigt än. Sås...ja, jag vet inte. En gång var jag på en restaurang som serverade en champagnesås som inte var av denna värld....mycket mumsig...Annars är min man barnsligt förtjust i min bearnaise. han är en enkel man som tycker att vardagsmat är det godaste som finns. Bara det att hans favoriträtt är pannbiff får er att förstå..Idag tänker jag göra köttbullar och steka dem i ugnen. Bakplåtspapper och 200 grader (hur gör man gradertecken?). Annars är jag dålig på att rulla köttbullar, vi köper dem färdiga i vanliga fall.
Melvin sitter och borstar sin lilla tand, han är för söt. Och förkyld.
Igår hände något trevligt, min stora lillebror kom och hälsade på. Vi satt på golvet i en och en halv timme (hur gör man ochenhalvtecken?) och lekte med parveln som njöt i fulla drag. Kul med lite sällskap mitt i veckan.
Åh, jag kom att tänka på en grej; Hur i hela friden ska vi kunna hålla oss vakna till klockan tolv i morgon?? Vi som normalt går till sängs vid ja, allt mellan nio och tio..Ett kul spel hade varit på sin plats. Vi har ju xboxet som vi kan damma av....Det är lite liv i det. film är uteslutet (Zzzz). Och sällskapsspel gillar vi inte, fast jag är lite sugen på att skaffa TP till DVD:n. Jag har också sett att till Playstation finns det spel som engagerar på ett helt annat sätt än de vanliga spelen...äh, vad dravlar jag om. Vi ska ju köpa hus! Behöver alltså inget spel som håller en sysselsatt..Melle ledsen nu..

2 kommentarer:

åsa sa...

Klyftpotatis är gott till oxfilé, speciellt om man hottar upp dem lite genom att mosa vitlök med salt och olivolja och tex rosmarin i en mortel och hälla röran över den färdiga potatisen. Sen är jag ju förälskad i aioli till oxfilé... Och till allt annat... :-)

MelvinsMamma sa...

Mmm. Låter jättegott, precis som vi gillar det. Aioli är lite favorit här hemma också...Tack igen för hjälpen!! Gott Nytt År!