torsdag, april 13, 2006

Stålsatte mig..

..och åkte för att handla i eftermiddags. Hade sett Willy´s parkering innan idag när jag och Melvin var och fikade hos Lynn. Katastrof! Men när jag väl kom dit så gick det undan. Ner med varorna i vagnen och sen till kassorna. Där satt kassörskorna och väntade på oss. Inga köer alls. Men ändå rätt mycket folk. Bra!! Det är så tråkigt att behöva köa för att få betala för något. Än värre är det förstås när man ska behöva betala för att få betala för något!?
Imorgon ska vi ha middag här. Kusinerna kommer och Farfar med sin särbo, så allt som allt blir vi sex vuxna och tre barn. Jag tänker inte klydda till det med maten utan bjuder på helstekt oxfilé samt klyftpotatis. Sås blir det aioli eller hemmagjord bearnaise och vitlökssmör. Sallad till detta. Lite pannacotta och kaffe till sist. Ingen påskmat med andra ord.
Igår smet jag iväg en vända till Vellingeblomman. Köpte lite fler växter att ha i krukorna som jag och Melvin köpt tidigare samma dag. De står på trappan nu. Tjusigt värre. Jag skulle kunna köpa massor där. Kvinnan framför mig hade köpt apelsintimjan (mmm luktade gott) och annanas...ja, vad var det nu....också en krydda...Spännande. Det ska jag köpa mig nästa gång!
Nu ikväll har vi plockat undan så det ser okej ut inför morgondagen. Jag och Tim tog oss en rejäl cykeltur och snackade lite med ett par hästar. Fina var de. Stora. Jo förresten matbordet...det slutade med att vi fick ställa det som det gamla stod. Det såg inte bra ut på något annat vis men när vi gjort om i köket kommer vi att kunna ha det som vi tänkt oss.
Nu sover pappisen och Melvin i soffan....Söta är de!

4 kommentarer:

åsa sa...

Ananassalvia kanske? :-) Glöm inte att ta in den till vintern bara. Det gjorde inte jag, så min dog... :-(

MelvinsMamma sa...

Ja det var det, kom jag på imorse. Används till...??
In inomhus? I rumstemp?

åsa sa...

Jag har hackat salvian tillsammans med andra färska örter (timjan, rosmarin, gräslök, pressad vitlök...) och värmt dem i lite olivolja med salt och peppar. Jättegott att hälla över den nygrillade biffen!
Ja, in inomhus, eller kanske i ett kallt rum? Vet inte riktigt. Ska testa i år igen...

MelvinsMamma sa...

Herregud vad sugen jag blir..