lördag, december 17, 2005

Snart jul..

När vi var ute i går så började det snöa och då menar jag snöa! jag var vit, vagnen var vit och hunden var vit. Men vi gick i en timme, lite frusna lår blev det men inget annat.
Sen käkade jag och Melle lunch och stack ner till Mobilia. Vi köpte brunt inslagspapper (Lagerhaus) och glitterlim i superläckra färger (BR). Tänkte försöka börja slå in lite julklappar nu i helgen. Ingen glögg har vi , min man tyckte det var för långa köer igår när han skulle skaffa det. Men tror Ni inte att det kan bli rätt coola klappar med dem ingredienserna? Apelsinskivorna som jag skulle torka torkade inte så de är ute ur leken. Funderar på att testa igen..
Igår skickade jag iväg min man att köpa blöjor och välling när han jobbat klart. Vet ni vad han kom hem med? Blöjor och välling! Han är nästan för duktig. När jag skall gå och handla två saker så kommer jag hem med tio saker. Varför är vi tjejer så? Förutseende antar jag..visst ja, jag tror kaffet håller på att ta slut och mjölk kan man inte få för mycket av...Det är väl därför matkontot är som det är.
Maken jobbar idag så jag och bebisen är själv hemma. Ringde precis till kusinerna men de skulle ta självmord = gå på stan en sväng. men vi var välkommna vid tolv. Få se vad Melle vill göra då. Kan tänkas att han är trött och då får han ju sova. Hunden är inte hemma så det är inte tvunget att vi måste gå ut, det som jag brukar längta efter att slippa, i alla fall ibland. Men nu känns det som man sviker ungen. Han sover så bra i friska luften på våra promenader. Vi får se hur det slutar.
Jag har lite trubbel med vad man ska ha på sig på julafton..har en fin grön kjol här hemma men då måste jag komplettera, typ med en grön kofta och vi vet ju hur svårt det är att hitta grejer som man måste ha. Då är det lättare att gå ut och handla ett helt nytt set, men jag är inte upplagd för att ta av mig jacka, jeans, tröja, skor, halsduk för att se att det var inte det jag ville ha.
På fredag är det lillejulöafton och min syster kommer hit och firar med oss. Jag tycker att det är tröttsamt och tråkigt att öppna hennes julklappar år efter år utan att hon är med. Alltså bjuder vi på middag och annat gott här hemma och tjuvöppnar julklappar. Det skall bli riktigt trevligt. Det blir ingen julmat, det är jag inte så förtjust i utan jag tänker laga en fin köttbit med någon god potatis till. Det blir väl bra? Efterrätt då? Ingen aning än. Skicka gärna in recept. Inget avancerat, bara ljuvligt gott...

3 kommentarer:

åsa sa...

Efterrättsförslag:
Saffranspannacotta

Recept finns hos Arla.se

MelvinsMamma sa...

Mitt hår reste sig på armarna. Låter jättegott. Skall gå in och kolla recept nu! TACK!!

MelvinsMamma sa...

Den blir det utan tvekan. Busenkel.Tack igen.