måndag, april 03, 2006

Vill ut i trädgården!

I dag har jag och Melvin varit på Vellingeblomman och kollat på djuren. De hade inga kycklinga på grund av fågelinfluensan. Men lamm och får och kaniner och marsvin fick vi se. Handlade två blommor till vardagsrummet. Krukorna var svindyra! Lite penseer till uteplatsen fick vi också med oss hem, hade kunnat handla hur mycket som helst.
Nu har jag lagt prinsen och sitter här med en kopp kaffe. Gott! Tråkigt att sitta i källaren bara. Tim och hans husse är på kurs för första gången på länge. Stackarn har varit skadad ju, klöv sin trampdyna, den där uppe, på mitten. Jag har haft svårt att få den till att läka. Veterinären var inte till någon hjälp; Ja, du får sköta om den hemma. Skriver ut lite antibiotika till honom. 800 kronor. Inget bandage, inte ens skölja ur det till honom. Kasst när man betalar så mycket pengar. Men nu är det alltså bra.
Melvin har ju fyllt ett år! Vi hade kalas dagen efter flytten. Det blev jättebra. Nya soffan hade kommit så ett gäng satt där. Sen tog vi in trädgårdsbordet och vårt lilla köksbord hade vi ju. Så det blev ett kanonparty. Men så fick jag också väldigt mycket hjälp dagen innan av både Lynn och Petra att packa upp hela köket. Tack för det brudar! Sen gjorde jag tonvis chilli på kvällen, den blev jättegod. Massor av folk kom det på söndagen, roligt hade vi. Och jag hade beställt prinstårta till Melvin. Jättefin var den.
Sedan dess har vi hållt på att packa upp och fixa och det kommer vi att hålla på med lääänge till. Något kök blir det inte på ett par år men det vi har funkar okej. Badrummet blir nog renoverat till hösten och till sommaren tar vi fönsterna. Men mellanplanet som vi bor på är fint. Eller nästan. Melvins rum är bedårande, vårt sovrum är vitt vitt vitt. Såå fint. Vardagsrummet är ek, brunt och vitt. Badrummet är spygrönt och kontoret är äcklig vävtapet och brun heltäckningsmatta. Men det ska vi ju göra om till badrum sen.
Brasan har varit tänd flera gånger. Jag och Melle eldar när min man är på jobbet så vi kan vi! Han tycker inte att det är kul när jag håller på med den men att ligga i soffan framför och kolla på elden tycker han är kanonmysigt. Vi låg i en och en halv timme häromdagen. Det var grått och hemskt ute. Ibland pekade han på elden och sa ooh.
Det är kul med hus. Vi kommer att få det bra här. Hoppas Tim också trivs trots att han inte har några kompisar ännu. Ja, Nike och Max kommer ibland men jag vill att han ska hha någon här. Vi får kanske köpa en till honom...vad tror ni han vill ha?..Eller nä, inte fler hundar nu..Den vi har fäller som sju stycken så det känns som om det räcker med honom. Han får gå ut och snacka med koltrasten och de andra...

2 kommentarer:

Moster sa...

Har bloggen äntligen kommit igång igen!!Nu får du komma ikapp med allt du missat skriva.
För er som inte sett huset..så är det jätte fint! Hoppas ni trivs jätte bra. Hälsade på Melvin i Söndags...det var jätte mysigt, Melvin var glad i hatten och jätte rolig. Han börjar väl också trivas. puss på er!!!

MelvinsMamma sa...

Tänk att DU skulle upptäcka det!? Puss!