måndag, augusti 21, 2006

BANANKAKA!

Banankaka
Ingredienser
75g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat

Tillagningstid: Över 20 minSvårighetsgrad: Medel

Gör så här;Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula pecannötsglass.

Jag lägger ut mitt banankakerecept på allmän begäran. Grädda i minst 40 minuter för att inte få en flytande mitt! Den blir kladdig ändå, jag lovar. Vaniljglass går bra att ha till.

Lämnade Melvin för en dryg halvtimme sedan. Jag grät sakta i bilen på vägen hem. Väl hemma slängde jag mig i benen på tim och grät hysteriskt...Hoppas att jag vänjer mig.

Nu sitter jag och jobbar lite. Vill ha ett nytt jobb inom kort!

2 kommentarer:

anna sa...

OH MY, vad gott det låter! Den måste jag baka! Måste köpa mig en form... / Anna

MelvinsMamma sa...

Den är riktigt riktigt god!