tisdag, november 04, 2014

Tisdag v45

I fredags när vi vaknade på Halloweens morgon dick vi reda på att barnen skulle få åka ut till ett jättefint villa område och gå trick or treat. Så efter frukosten åkte vi till Halloween Express och köpte dem ett par kostymer. En zombie åt Melvin och Ludde ville vara spöke. Efter detta var gjort åkte vi till Target och shoppade lite bra att ha grejer. När vi skulle ta oss hem gick det otroligt trögt och köerna var megalånga, vi trodde det berodde på bägarbete men när vi väl kom hem och satte på tv:n såg vi att det var på grund av vädret. Det blåste så extremhårt att en väg nära lake Michigan blivit avstängd för det spolades upp vatten på den. Vi kunde också se ner på gatorna runt omkring att stadstrafiken nästan stod helt stilla. Nästa alla flyg var inställda. Vi fick ändra tillbaka våra planer till att promenera ner till Navy Pier där det finns ett ställe man kan trick or treata inomhus. Vi märkte inte av vinden så mycket på vägen dit förrän vi kom till sista korsningen. Det var helt vansinnigt!! Orkanstyrka! Barnen blåste över ett övergångsställe och fick hålla sig i varsitt träd, barnens vän Eduardo föll och höll sig krampaktigt i gräset till vi vuxna kom fram. Pia tog tre ungar och sprang över sista övergångsstället och när de kommit över och en liten bit till lugnade det sig igen. Vi andra satt fast. Jörgen som gick sist med Ludde tittade på alla oss andra från andra sidan gatan och tänkte först att han inte ville komma till oss men han såg ju att jag kämpade med att hålla ihop resten av flocken så han började med att ta sig över till oss med Ludde. De hittade ett jätteelskåp att gömma sig bakom. Jag stod bakom ett annat elskåp med Sirena och lille Eduardo och Melvin. Niclas som kommit iväg med Hampus kom tillbaka och hämtade en väldigt upprörd och ledsen Melvin. Sirena som inte kom nånstans försökte flagga ner en buss som stod nära oss. Det gick inte. Eduardo trodde det var fara för livet nu. Denna orkan blandat med hagel är nog det värsta jag varit med om. Efter ett tag förbarmade sig en taxichaffis över oss, vi fem tryckte oss in i bilen och skrek att han under inga omständigheter fick släppa av oss utumhus någonstans men att vi var på väg till Navy Pier. Han körde in oss i garaget där vi blev avsläppta och så småningom kunde möta upp de andra. Shit vilken pärs!
Där inne fick barnen gå sitt trick or treat mellan butikerna och vi hade jättetrevligt. Vi såg kostymer på barn som man bara ser på tv, de allra minsta barnen var de mest bedårande, en pytteliten Buzz Lightyear, ett pyttelitet lejon, monster från monsters inc. osv.....innan vi gick hem käkade vi jättegod middag på restaurang och det var Niclas som dragit på spenderbyxorna..❤️
På lördagen åkte vi till Dicks Sportinggoods igen för Hampe behövde lite vinterkläder. Jag, Ludde och Pappa gick in på Michaels istället och kollade efter carvingtools men de verkar vara utsålda i hela landet. Det blev lite julgranshängen och och klistermärken till Ludde istället. Vi åkte hem igen till Niclas som var hemma med en dålig Hanna. När kvällen närmade sig beställde vi faktiskt pizza som Pia och jag gick och hämtade på http://giordanos.com, skitgoda rent ut sagt. Efter pizzan gick vi upp på taket som ligger efter våning 40 och bubblade i hot tub. Shit vad varm det var trots att det var kallt i luften. Det var så varmt att när vi väl bestämt oss för att gå upp ur badet så höll jag på att både svimma och kräka, det var riktigt illa men efter nån halvtimme hade jag repat mig igen. 
På söndagen skulle barnen Mollin gå i svenska skola en par timmar. Jag och Pia åkte till dollar tree, de har lite av varje för 1dollar styck. Väldigt bra affär faktiskt!
I går körde jag och Pia till Walmart! Det blev väldigt mycket bra att ha grejer där med. Nu i slutet tänker jag mycket julklappar. Det är ju faktiskt november och julen närmar sig, så jag fick ihop en del klappar. På kvällen tog jag och Pia oss en minirunda upp till bath & bodyworks och fyllde på med lite ljus, tvål och handkräm. Himla nice butik, älskar deras produkter.
Idag är sista hela dagen och vi ska ta ut pojkarna på fika bland annat..

Alla barnen i sina maskeradkläder.
Alla killar i familjen går och klipper sig..

Hot tub under stjärnorna..

I väntan på mannen som ska gå på lina mellan skyskraporna..

I väntan på.....

Skrytbygge..!Inga kommentarer: