lördag, september 15, 2007

Vellinge i mitt hjärta...

Ja, vi är sedan ett par dagar tillbaka från vår semester som tillbringades på Kanarieöarna. Det var en varm solig semester men även lite tråkig. Det fanns ingen by i närheten man kunde gå och titta i utan det var vårt hotell eller grannhotellet som gällde. Där fanns lite olika resatauranger och små butiker som man inte ville gå in i. Jaja, i och med detta så kunde vi bara vila vilket också var syftet med denna resa. Efter sex dagar kände vi oss mätta och belåtna på både sol och bad så det var med glädje vi satte oss på planet hem.
I torsdags var vi på premiäröppningen av butiken Hemma på toftanäs fär att kolla på kyl och frys. Vi var tidigt där och köade för att komma in i tid. Kön blev enorm och efter en och en halv timmes köande blev vi så äntligen insläppta. Jag och Melvin slog ihjäl första halvtimmen inne på blomsterlandet men där var inte så kul. Väl inne fick vi snabbt tag i en säljare som kunde ge oss de papper vi behövde. Då hade köerna till kassorna redan börjat ringla genom hela butiken. Ni skulle sett kaoset. Vi fick köa i ytterligare en och enhalv timme innan kylen som vi inte fick med oss hem blev betald. Stackars stackars Melvin. Men han var riktigt duktig och pep inte alls.
I nästa vecka får vi i alla fall vår nya kyl och frys som vi så väl behöver.
Igår var vi hemma hela dagen och rensade stora delar av stenbeläggningen utanför ytterdörren. Det blev jättefint och så snart ska vi hälla på ogräsättika så skitet inte får fäste igen. Vi har mycket kvar att rensa men den längsta och tråkigaste delen är klar.
Jag har köpt lite vårlök som jag till stora delar har fått hjälp med att plantera. Jag gjorde hålen och sonen stoppa ner lökarna. Jag har en del kvar att plantera. Det verkar inte som om jag kan sluta köpa lök heller. Jag har sett de mest bedårande tulpaner, jag har köpt en vit sort med spetsiga vita blad. Jag behöver lite rosa också. Det är så roligt med trådgården nu men fan så jobbigt! Jag skulle kunna tänka mig att ta hit en anläggare som gör vid helveteshörnan på. Där finns nu tistlar som är lika höga som mig! Jag vill ha sten och lådor att odla i där. Och kanske ett litet växthus byggt med hjälp av våra gamla fönster....
Vi kan inte bestämma om vi skall till Hornbach och kolla på Byggare Bob eller till Vellinge blomman och kolla på clown idag.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Åååååååååååååååååå vad mysigt det ser ut!!!!Jag vill med åka på semester.

Kram
Mimmi