torsdag, april 23, 2009

Finns mer än blommor där

Ludvig är bra igen, det var bara en 3 dagars feber med tillhörande prickar! Skönt! I går gick vi bort till Vellingeblomman och köpte kattmat. Inga blommor men lite salladsfröer. Sen gick vi hem igen i full fräs. Då kom Melvin och hans pappa hem, de åkte genast iväg för att byta däck på bilen. När de kom hem igen gick vi alla ut i trädgården. Barnen lekte och vi meckade lite med trädgårdslandet. Förbereder lite inför säsongen. Jag har lite funderingar över att odla lite majs men det verkar lite sådär. Tydligen behöver de mycket näring, mycket plats och mycket sol. Sol är väl det jag har att erbjuda. Kvällen avslutade jag och Lynn med långrunda. Jo, dogsen var med. Pratade precis med jobb, det verkar inte bli något i helgen heller. Men de har lagt in lite turer till senare i maj. Det blir skitbra.
Jag bjöd över och Petra och hennes familj på grillning i helgen, såvida jag nu inte får en tur. Då får jag avbryta min fastning som jag hållt på med ett tag. det är ingen riktig utan jag lever på färdiga soppor och shakes. Jag har hållt på i nio dagar nu. Det går hur bra som helst men vattnet har jag lite problem med. Jag fick tips om att kolsyra det och det har jag nu börjat göra, funkar skitbra. I alla fall jag återgår nog till fastningen när Petra gått hem och slutför de fjorton dagar man skall hålla på. Det blir alltså ingen aioli på lördag, kanske satsar på en god sallad till mig själv och lite av det vi grillar till. Kycklingsallad lär det ju bli, Petra äter ju inte vanligt kött. Nu skall jag underhålla min stora pojk som är ledig från dagis idag.

2 kommentarer:

Kattalena sa...

Hej! Om man förodlar majsen lite inomhus innan man sätter ut den brukar den bli jättefin! Vi har odlat majs flera gånger :-)
Vi har inte haft någon himla bra jord eller så heller... så testa!

MelvinsMamma sa...

Åh då ska jag genast prova. Kul att höra att det kan lyckas med samma förutsättningar som vi.. ungefär. Japp det skall jag prova.