tisdag, september 10, 2013

Härligt med kvällsåska.

Nej, den där förkylningen jag trodde jag lyckats lura, den lurade mig istället. Den är här nu. Just nu har kranarna öppnats och det är fritt flöde. Passar ju jäkligt bra nu inför kommande långlediga helgen..
Lagom till helgen kommer saknar jag väl smaksinne. Det var lite väntat ändå. I går morse sprang jag en mil snabbt som fan med halsont. Min första mil. Känns rätt häftigt att ha klarat det. Det har varit mitt mål länge nu, men inget jag strävat efter. Mer en tanke om att det hade varit häftigt att kunna göra det en dag..Jag vet inte ens om det blir fler gånger men nu vet jag att jag kan i alla fall.
Söndagen blev lite trevlig. Melvin har i sommar läst rätt många böcker. Vi fyllde i ett häfte på bibblan med titel och författare på sex av dem han läst och fick för detta en gyllene biljett. Biljetten skulle personligen läggas i en urna och därmed var vi med i utlottningen av något. Jag berättade för Melvin på söndagmorgonen att utlottningen skulle ske den dagen och att vi kunde lika bra gå iväg på det eftersom vi ändå var hemma. Senare började han leka med en kompis och när det var dags att bege sig till bibblan var det så tråkigt och han skulle inte alls vara med på nåt. Ja, jag tvingade dem båda att gå med mig och de klagade hela vägen och "jag kommer ändå inte vinna något". Well medan alla andra vann två böcker vardera knep Melvin förstaplatsen och vann ett presentkort på Ginza på 1000 kronor. Så chockad han blev när de ropade hans namn. Kompisen med. Så det lönar sig att fullfölja. Kul för honom!
Idag har jag och Ludde varit lediga tillsammans och vi åkte till Vellingeblomman så jag kunde få lite Merrild kaffe och Ludde skulle titta på Halloweenutställningen. Det gjorde han ju inte. I år heller. Vi tittade lite på pumpautställningen i stället. Och fikade så klart. Köpte lite krukväxter till fönstret i vardagsrummet. Sen åkte vi hem och vilade en stund. Sen kom Hasse och Ville. Och min syrra. Och Ville bet Ludde i låret. Och jag blev arg. Jäkla hund som inte kan skillnad på byxben och barnsben! Han gör det med mig ibland också. När han blir glad och vill busa. Nafsa lite. Ludde blev jätteledsen och hade faktiskt två blå märken efter det.
Vi drack kaffe i solen. Mysigt. Gick ut med hundarna.
Föräldrarmöte på skolan. Tråkigt.  2 ½ timme långt. Melvin nämnde vid middagsbordet att fröken lätt får näsblod när hon blir arg. Och att hon ofta har näsblod. Hon fick näsblod på föräldrarmötet. Hon var lite uppjagad av våra frågor..många svåra sådana. Stockholm imorgon. Igen.
Åh vad det regnar. Och åskar en del..

Inga kommentarer: