söndag, augusti 20, 2006

Resumé.

Jag vet inte var jag ska börja? Vi var ju på fest igår. Jag hade ingen lust alls att göra egen paj till festen. Det slutade med att vi cyklade inom Toppen och köpte en till mig. Det blev några höjda ögonbryn när jag kom med den i handen. Jag antar att de väntade sig en hemlagad gigantpaj, men även solen har sina fläckar.... Vi fick välkomstdrink och minglade runt en massa innan allt tog fart. Jag träffade lite folk som jag inte sett på ett tag. Jessica som jag i skola med under sju år. Hon hade blivit en stor flicka med två barn varav det äldsta var nio! Nyskild och boendes här i Vellinge. Jenny en tös som jag träffar med jämna mellanrum. Vi gick i parallellklass i gymnasiet, pratade inte så mycket då men sen när vi hade vars en jänkebilälskande pojkvän träffades vi på dessa oändligt många träffar. Nu är hon blivande fru till värdens bror.
När Eva och Fredde dök upp tittade vi fruar på varandra och konstaterade att vi hade lyckats få på oss likadana outfits; vita skjortor, blå jeans och paljettprydda skor med ankelsnörning! Kanon! Lynn hade släppt loss mannen (denna dam har ett enormt hår) och gick för det mesta barfota i sin lilla sommarkostym som bestod av ett litet virkat linne och ett par riktigt tajta vita jeans. Mycket tjusigt. När vi minglat klart var det dags för femkamp. Då jag tråkigt nog befann mig på annan ort när lagen delades upp fick jag ingen möjlighet att deltaga själv men istället fick jag nöjet att föreviga det hela på videofilm. vi tittade en snutt på det i morse men det blev inte riktigt lika roligt att se det som jag trott. Jag får kanske ta mig en whiskey och prova igen...hihi.
Min syster som snällt nog passade snälle Melle skickade ett par sms och mms föräkrade oss om att de hade det skitkul under kvällens gång. Under nattningsprocessen hade söte stuckit ut handen mellan spjälorna i sin säng för att hålla medan han somnade in. Moster blev då gråtmild och insåg vilken guldgosse hon satt med. Jag och min kära läste sms om och om igen och planerade när det var lämpligt att lämna festen. Det enda som hindrade oss var ju det faktum att vi hade det jättetrevligt. Folket var på riktigt glatt partyhumör, musiken, som jag själv till viss del stod för var bra och maten smakade bra. Efter diverse tipsrundor, lekar, ett fyrverkeri och typ sexton snapsvisor beslutade vi oss för att ge upp. Jag var i mitt nyktraste tillstånd någonsin och längtade verkligen efter plutten. Vi cyklade hem genom sommarnatten. Det var varmt och fuktigt i luften . Klockan var inte mer än strax efter tolv. Hemma satt syrran och hennes snubbe och tittade på film. Melvin låg redan i vår säng. Maken stupade i säng och jag ville höra alla smaskiga detaljer om dagen, framför allt om Melvins första möte med sin MORMOR!! Det är liksom inte så lönt att nämna men ungefär så här blev det; Hon gillade det inte helt enkelt. Syster hade snabbt matat klart och gett sig i väg på nya äventyr efter ett starkt ogillande om deras visit.
Idag har jag tagit igen matlagandet som jag missade igår. Jag fick order om att laga mat åt Melvins farbror med familj. Efter lite för mycket bus bestämdes det att bara farbror skulle komma. Där stod jag med mat till ett helt kompani!! Jag ringde några samtal och en tacksam och trött värd/värdinna hjälpte oss att tömma grytorna. Jag bjöd på kladdig banankaka efter. Den är djävulskt god ska ni veta. Eva och Fredde kom förbi på en kopp kaffe.
Nu har jag städat undan och duschat och undrar om jag inte ska ta dagens Kvälla och gå och knyta mig....Imorgon ska jag lämna Melvin hos dagmamman själv för första gången. Maken börjar jobba efter sex härligt lediga veckor.....Nu är vardagen tillbaka.....

2 kommentarer:

Kattalena sa...

Kan man möjligtvis få receptet på kladdiga banankakan - det låter fantastiskt gott :-)

MelvinsMamma sa...

Jag lägger ut det, det är fler som frågat!