torsdag, september 27, 2012

No STRINGs attached...

Usch, igår surnade jag till lite grann. Jag drog med mig Melvin till IKEA för att köpa ett hyllplan att ha lite trevliga saker på. Hyllplanet planerade jag att sätta upp bakom soffan i vardagsrummet. På en vägg som varit tom sen vi flyttade in för över sex år sedan. Eftersom vi inte förstår oss på konst så har vi valt att behålla väggen ödsligt tom. Allt för att slippa hänga upp något miljonproducerat från det stora Varuhuset. Nu tröttnade jag på det här ekot inne så jag tänkte att ett hyllplan med lite fina ljuskoppar, växter eller annat blir nog bra. Eventuellt kan man ju framkalla en bild på ungarna och hänga undertill.
Nu visade det sig att hyllplandet var för djupt och alldeles för kort. Så jag började fundera på vad som annars kunde funka. Och efter ett tag kläckte jag idén om en vit String. Åh, jag blev eld och lågor och så alla möjliga funktioner med en sådan. Så jag började googla och mäta och kippa ur en massa mått av olika material och hänga upp mot väggen….men Nej. Det kommer inte att funka och nu är jag så jäkla frustrerad för nu tänker jag att det kommer ta ytterligare sex jäkla år innan nästa braiga idé kläcks.
Anledningen till att det inte kommer att funka är måtten. Den lilla pocketvarianten blir för liten även med två bredvid varandra och nästa steg känns både för djup (20cm) men framför allt är gavlarna höga så hyllan slutar ända upp i taket. Varför gör man inte fler varianter i denna?
I dag är Melvin friskförklarad och jag skall åka iväg och jobba. Men först måste jag köpa en kalkon som ska få ligga och tina ett par dar…..

2 kommentarer:

Skanegrabben i Malmö sa...

Hej

På tal om att inte förstå konst. Köp det som du fastnar för direkt. Det behöver inte föreställa något, tolkas eller så utan gillas av hjärtat och själen. Billigt eller dyrt....det är inte heller priset som besämmer om man gillar eller ej.

Sen håller jag med att massproducerat inte är kul. Vem vill komma hem till någon annan som har samma som en själv och som grannen och grannen till den grannen och så nästa granne.....


VellingeMamma sa...

Jag har så svårt för att bestämma mig bara….Jag kan se något som är intressant men i nästa sekund blir jag tveksam. Funderar på att ta några bra foton på favoritställen/människor/djur och förstora dem. Då kan det ju inte bli fel…..?!