måndag, januari 06, 2014

Ett par trevliga middagar..

Nyårsafton firade vi hos Pia & Niclas. Vi hade fondue och hade gjort massor av goda såser till. Det är ju så gott med fondue och allt man kan hitta på som tillbehör. I år fick barnen också äta med oss och samma mat för vi var inte så många så alla fick plats runt samma bord, barnen gillade också fondue så nu kan vi börja använda den gamla grytan mer än vartannat år..efternyårsraketerna gick jag hem och hämtade bilen och återvände för att hämta resten av familjen, Ludde sov och honom orkar man inte bära någon längre sträcka mer.
Den första dagen på året jobbade jag, det är faktiskt det enda jag jobbat hitintills i år. Det blir det snart ändring på. Imorgon börjar allvaret för Jörgen och på onsdag för mig och barnen. Synd att det inte blev lite snö under jullovet åt dem, vi uppskattar alla lite snö att busa i, hoppas det blir lite längre fram..
Annars har det varit lite av varje; ganska mycket långrundor med Tim faktiskt, försökt springa lite men efter förkylningen har jag varit ur form, idag gick det hyfsat faktiskt.jörgen har färdigställt vårt fina förvaringsutrymme i källaren. Ett rum som inte används till något men där vi nu ska förvara sånt som man aldrig använder men vill ha kvar ändå. Och våra pärmar med viktiga grejer i. De har vi på kontoret idag men vi anser inte att vi använder kontoret korrekt, dessutom skall det tillsammans med gamla badrummet bli nytt stort fint badrum snart..
I fredags blev det lite spontanfest här hemma. Eller fest och fest. Luddes kompis blir avlämnad av hela dennes familj och när vi står och pratar lite i hallen säger jag att jag är på väg ut för att handla lite mat till middag, kanske de vill stanna och äta lite med oss? Det blev lite blandad klädkod för jag stod i mjukisbyxorna jag dragit på mig efter vårt IKEA besök tidigare på dagen, och mamman kom från jobb ganska så ordentligt uppiffad i klänning och smycken. Fast eftersom jag är som jag är vägrade jag byta om och tänk...det blev trevligt ändå. Det blev middag, vin och både whiskey och en liten grogg åt papporna och jag och mamman öppnade min nya Baileys med chokladsmak....så jäkla god! 
I lördags var vi bortbjudna till Petra och hennes familj, vi fick kyckling i curry, hur gott som helst. En massa hembakt till efterätt, jag höll igen men lyckades ändå bli proppmätt..
I går stack Melvin och pappa iväg på hockey nästan hela dagen. Fast först använde vi förmiddagen till at städa bort hela julen. Hela, jag brukar behålla ljusstakarna ett tag till fast i år kände jag mig klar med dem...På eftermiddagen blev vi bortbjudna på nybakta lussebullar hos samma familj som var hos oss på fredagen. Jag och Ludde cyklade över och gud så ljuvligt med varm lussebulle...sen fick vi faktiskt stanna på middag också...
Imorgon, studiedag på skolan, jag är ensam med barnen. Tror vi ska ta en fika någonstans...
 Sune trycker in sig i Melles armhåla..

Inga kommentarer: