söndag, juli 06, 2014

Snuten kommer- ta på er kläderna

Igår blev en himla trevlig grillafton! Petra med familj kom över och grillade. Jörgens goda vän ( min med). Johnny med son kom över lite senare på lite socialt häng i loungen..
Vi började med att äta vår grillade mat inne eftersom det var lite tveksamt med vädret, i mellanåt var det lite stormaktigt nästanpå...men när vi ätit klart lade sig grannens vimpel längs med flaggstången och det blev supernice att sitta ute. Vi bäddade ner oss i loungen med lite filtar och svenska lantchips. Petra och jag gjorde oss varsin god drink och satte oss för att småmysa och titta på ungarna som badade. Jörgen och Björn gick hem till Johnny och hämtade en grej Melvin glömt tidigare, samtidigt som hundarna fick sig en kvällspromenad. Lagom till drink nummer två blev uppfunnen kom grabbarna hem. Snart nog johnny också. Stämningen höjdes. Vi dansade lite, det var jag som stod för det, och spelade bra musik och skrattade. En härlig familjestämning alltså. Halvelva börjar grannen på balkongen mittöver (finns lite lägenheterpå andra sidan vår gata) busvissla. Vi ignorerar en stund. Vi vet vad han vill. Han tåler oss icke. Han går ner och sätter sig bakom ratten på sin bil och håller in tutan en bra stund. Sen tänker han efter och stegar snabbt därifrån. Jörgen och Johnny är redan på väg. Men han hinner ifrån dem för att sedan ställa sig på sin balkong bredvid sin fru och nu börjar världens ordkrig som från deras sida är fulla med lögner. Vad som är en hyfsat normal tillställning eskalerar nu till full fest där allt är tillåtet. Melvin frågar om de får bada mer och istället för att resonera som jag brukar så säger jag att det får de naturligtvis göra..ALLA badar nu. Ludde ligger säkert inne och tittar på film nerbäddad i soffan. Vi är upprörda men vägrar låta hnom förstöra den stämning vi hade. Så nu får han dubbelt upp i stället. Polisen cirklar i gatan. Johnny går ut, han känner många poliser. De säger att någon ringt och sagt att vi springer nakna ( är d förbjudet?) i vår trädgård och våra barn springer vind för våg och att vi är fulla! Jag vet inte vad de sett, säger Johnny, men de står just nu på sin balkong och filmar oss i vår trädgård. Polisen blir upprörd över grannens beteende. De åker, vi fortsätter en liten stund till. Klockan ett ligger vi våra sängar och allt där ute är röjt och städat. Så kanske halvett cyklar den siste hem.. Är det så farligt? En liten ynka fest om året för två och en halv barnfamilj? Fast de skrek att vi alltid håller på här inne, onsdag som lördag. Känns som om det inte stämmer alls såvida de inte menar att mina barn och deras vänner badar när det är fint väder? De har själv en unge...vad är det som inte funkar i deras värld? 
Hur som helst: idag städade jag och Jörgen på rekordfart. Dammsuga och tvättade golven. Sedan dess har vi bara degat vid poolen. Nu på kvällen åkte vi till höllviken och käkade pizza och avslutade med glass på finfina Märtas http://martas.se/hollviksstrand/ ..återigen m Johnny och sonen Hampus, där satt vi och åt glass, drack kaffe och tittade på solnedgången över havet....
Nu kan jag somna lugnt....

1 kommentar:

Pia Mollin sa...

Skit i idiotgrannen. Det är bara att ha fest varje helg nu!